Spoznavni tabor dijakov prvega letnika na Svetini

V sredo, 11. septembra, smo se po končani peti šolski uri in odličnem kosilu dijaki prvega letnika vseh programov odpravili na dvodnevni spoznavni tabor, ki je letos potekal na Svetini.

Med vožnjo smo že vsi nestrpno čakali, da bomo zagledali prečudovit Almin dom. Po prihodu v dom smo se namestili po sobah, si privoščili malo počitka in se nato odpravili na delavnice, ki smo se jih neizmerno veselili. V gozdu in ob njem smo se preizkušali v ravnotežju, miselnih igrah ter igrah z žogo. Pri vseh aktivnostih smo tesno sodelovali in pazili drug na drugega. Lačni smo se nato odpravili v jedilnico, kjer so nas postregli z obilno in okusno večerjo.

Po večerji je prišel trenutek, ko se je vsak razred moral predstaviti s svojo točko. Seveda smo imeli vsi malo treme, vendar nas to ni ustavilo in smo vsemu navkljub skupaj zapeli. Na koncu je sledil še okusen posladek, ki se mu nismo mogli upreti. S seboj smo namreč prinesli sestavine za palačinke in seveda nutello, naš skriti sladki zaklad. Palačinke smo nato spekli in se pred spanjem z njimi posladkali.

Po slastnem in obilnem zajtrku so nas znova čakale delavnice, ki pa niso več zahtevale naših fizičnih sposobnosti. Učiteljice so pripravile delavnico, v kateri smo na zanimiv način še bolj spoznali drug drugega, izdelovali smo sončne ure, spoznali osnovne lastnosti leč in se preizkusili v angleščini. Z delavnicami smo malo pohiteli in ostalo nam je nekaj časa za prelep sončen sprehod do Celjske koče. Na poti nazaj do Alminega doma smo se veselili ob misli, da nas spet čaka odlično kosilo. Zatem je napočil čas za pakiranje in odhod proti Rogaški Slatini. Naš spoznavni tabor na Svetini je bil zelo pester in poln dogodivščin, ki se jih bomo še dolgo spominjali.

Tonja Kojterer in Živa Šprajc, 1. a

[Not a valid template]
Dostopnost