Srečanje maturantov s pisateljem Ferijem Lainščkom

Naj je bilo življenje še tako darežljivo, še zmeraj je bilo nekje nekaj, kar ga je presegalo. Saj, moralo je biti, pa tudi če je bilo samo hrepenenje, kajti sicer so reči zmeraj znova začele izgubljati smisel.

Feri Lainšček, Ločil bom peno od valov

 Srečanje dijakov ŠC Rogaška Slatina z avtorjem maturitetnega romana Ferijem Lainščkom je potekalo v okviru projekta Povabimo besedo, Društva slovenskih pisateljev in s finančno pomočjo Javne agencije za knjigo RS.

Pogovarjati se s piscem romana je privilegij, je nekaj posebnega – nepozabna izkušnja, zlasti če avtor slikovito in odkrito spregovori o tem, kako so se v njegovem duhu rodili, rasli, se oblikovali, spreminjali literarni junaki, kako so se načrtovali sklepni deli romana, kakšna izkušnja ali katera slišana zgodba je vplivala na zaplet romana, kako so vključeni resnični zgodovinski podatki o času, osebah Prekmurja in Murske Sobote pred in med 1. svetovno vojno, pa o Jungu in še in še … Srečanje je preseglo vsa pričakovanja dijakov, čeprav so roman že prebrali, se pogovarjali o njem in izmenjali mnenja, napisali poskus literarnega eseja, kajti Lainščkova misel, vlita v besedo, jih je vedno znova peljala k podoživljanju prekmurske ravnice z Muro in k njenimi ljudem – literarnim osebam romana Ločil bom peno od valov.

Vabljeni k ogledu fotografij v galeriji.

Dostopnost