Strokovna ekskurzija po Avstriji in Nemčiji

V sredo, 8. 1. 2020, smo se dijaki drugega in tretjega letnika programa tehnik optik odpravili na tridnevno strokovno ekskurzijo po Avstriji in Nemčiji.

Po nekajurni vožnji z avtobusom smo prispeli v Salzburg, kjer smo si ogledali rudnik soli. V njem smo se zabavali pri vožnji čez podzemno jezero in se spuščali po lesenih drčah. Sledil je ogled mesta Salzburg: Mozartovega trga, Mozartove rojstne hiše, Frančiškanske cerkve in še veliko drugega. Proti večeru je sledila večerja in namestitev v hotelu. Aktivnosti prvega dne so nas precej utrudile, zato smo hitro zaspali. Drugi dan smo se po zajtrku odpravili do Kimskega jezera, po katerem smo se z ladjo odpeljali na otok, kjer stoji grad Herrenchiemsee, ki je kopija slovitega Versailessa. Po ogledu smo se odpeljali do Münchna. Sledil je ogled Münchna in nekaj prostega časa za samostojne oglede.

Zadnji dan je bil za nas – tehnike optike – najpomembnejši dan ekskurzije. Po zajtrku smo se odpeljali na sejem OPTI 2020. V kar 6 šotorih smo si lahko ogledali novosti na področju optike pri več kot 600 različnih optičnih proizvajalcih. Ogledu sejma je sledila vožnja proti domu. V Rogaško Slatino smo prispeli v večernih urah.

Ekskurzija je bila za nas izjemnega pomena, saj smo spoznali veliko novosti na področju optike, ki nam bodo v veliko pomoč na naši nadaljnji izobraževalni poti.

Kaja Mušič, 3. c

[Not a valid template]
Dostopnost