Strokovna ekskurzija v Avstrijo

Dijaki 2. in 3. letnika programa tehnik steklarstva smo se polni pričakovanj udeležili strokovne ekskurzije v Avstrijo. Na pot smo se odpravili 24. maja 2019 zjutraj. Že prvi dan smo si ogledali steklarno v Bärnbachu, cerkev Sv. Barbare ter kar nekaj zanimivih stvari in stavb. Najbolj od vsega nas je veselila okusna večerja na Dunaju, kjer smo dobili ‘ta pravi’ dunajski zrezek. Dan je hitro minil, še hitreje pa je nas je pričakalo jutro.

Drugi dan ekskurzije smo si podrobneje ogledali Dunaj. Navdušilo nas je obilo čudovitih stavb in zanimivih muzejev. Najbolj všeč nam je bil obisk Tehničnega muzeja, kjer smo lahko sami preizkušali, delali poskuse in videli, kako se pravzaprav tehnika razvija. Prosti čas smo preživljali z veliko smeha in medsebojnega druženja. Posebej zabavno je bilo v Praterju.

Že je prišel tretji dan, ko je bil čas, da se počasi vrnemo v našo Rogaško Slatino. Ni nam bilo všeč, da je ekskurzija tako hitro minila. Ampak ta dan so nas čakale še čudovite dogodivščine. Ogledali smo si steklarsko delavnico Kaiserhof. Videli smo, kako in kaj vse mojstri ustvarjajo v svoji delavnici. Odpravili smo se še v Graz, kjer smo se odpravili na razgledno točko in si ogledali orožarn. Tam smo lahko preizkusili replike oblek, oklepov in meče nekdanjih vojakov. Potem pa nas je čakala le še pot domov. V Rogaško Slatino smo se vrnili okrog 7. ure zvečer, obteženi z novimi izkušnjami in z izpopolnjenim znanjem.

Draženka Tepeš, 3. D

[Not a valid template]
Dostopnost