Strokovno predavanje za dijake 4. c

V četrtek, 19. 11. 2015, smo se dijaki 4. c podrobneje seznanili s podjetjem Centro Style iz Varese, ki ponuja optikom vse drobne pripomočke in orodja za njihovo delo. S pridihom italjanščine v angleščini nam je svoje najnovejše izdelke predstavil Giacomo Colombo, z njim pa je bil tudi predstavnik Iris-a iz Ljubljane, gospod Darko Andrič. Obdarila sta nas z drobnimi pozornostmi, ki nam optikom vedno pridejo prav pri našem strokovnem delu. S tremi kvalitetnimi krpicami, novim PD metrom in najnovejšim katalogom italijanskega podjetja smo pod vodstvom g. Colomba natančneje spoznali, kako si poenostaviti delo v optiki.

Dobili smo vpogled v to, kako lahko optik sam barva očalna stekla, s prahom ali pa z gostejšo tekočo barvo. Barvanje oz. metalizacijo smo praktično tudi izpeljali. Vsaka snov za barvanje ima svoje prednosti in slabosti, na podlagi količine pa se optik sam odloči, katero bo uporabil.

Videli smo najnovejšo spajkalno napravo, katere posebnost je, da ima plamen, ki doseže do 3000°C, pa vseeno ne povzroča opeklin na koži. Dijaki smo imeli priložnost praktično preizkusiti spajkalnik. Najprej smo razstavili kovinski okvir, ga nato spojili skupaj ter zbrusili, postopek pa je bil, glede na naše izkušnje s tem delom, nepopisno hiter in kvaliteten. Nekateri med nami so tudi poskusili, kako na acetat okvir pritrditi nosnike, ki so namenjeni uporabnikom z manjšim nosnim korenom.

Naša motivacija je bila velika, glede na strokovnost predavanja pa smo padli že v prihodnje obdobje, ko nas čaka preizkušnja na našem prvem delovnem mestu.

Urša Marolt, 4. c

Vabljeni k ogledu fotografij v galeriji.

 

Dostopnost