Tabor Spoznajmo se 2022

Na ŠCRS so se dijaki prvih letnikov odpravili na tradicionalni spoznavni tabor, tokrat so se podali na Boč. Ker je letošnja generacija prvih letnikov številčna, je njihovo druženje potekalo v dveh delih.

V torek, 13. 9. 2022, so se na skupno druženje odpravili dijaki strokovnih programov. O taboru so zapisali:

V torek smo se dijaki prvega letnika programov tehnik optik, tehnik steklarstva in steklar odpravili na dvodnevno pustolovščino na Boč. Po končanem pouku smo vzeli svojo prtljago ter odšli spoznavat nove ljudi in gradit prijateljstva.

Po prihodu na Boč smo se namestili v sobe planinskega doma. Sledila je zabava ob športnih igrah in spoznavanju različnih vrst tolkal. Glasbeniki ali ne, na koncu smo ustvarili prijetno melodijo tolkal. Vsak od nas je tako imel priložnost izkazati svoje glasbeno znanje, v nadaljevanju pa tudi športne spretnosti. Po izzivih in napetem tekmovanju smo si vsi še kako zaslužili večerjo. Sledila je pantomima in priprave na spanje.

Naslednjega dne smo lahko malo dlje spali, kar je bilo vsem v veselje. Po zajtrku smo imeli nekaj prostega časa. Nato nam je gospod Gvido Španring iz Planinskega društva Poljčane predstavil, kako se orientirati v naravi, kar smo kasneje tudi praktično preizkusili. V skupinah po trije smo v bližnji okolici planinskega doma poskušali najti vseh pet skritih točk. K sreči smo si v osnovni šoli nabrali dovolj znanja o zemljevidih, da se ni nihče izgubil.

Ob vsem teku in hoji nam je začelo primanjkovati moči, zato smo odšli na kosilo. Ura je tekla in prišel je čas, da se odpravimo domov.

Vsi smo zelo uživali in ustvarili čudovite nepozabne spomine. Ustvarili smo tudi prijateljske odnose, ki jih bomo do konca šolanja še okrepili.

Christina Pogelšek, 1. c

 

Naslednji dan, torej v sredo, so se na spoznavni tabor odpravili dijaki splošnega in športnega oddelka gimnazije. O dogajanju pravijo:

Ob pol treh nas je avtobus pobral pred šolo in nas v pol ure pripeljal do planinskega doma na Boču. Ob prihodu smo se najprej razporedili po sobah. Po nastanitvi smo se zbrali pred vhodom v dom, kjer nam je inštruktor razložil, kako se v naravi znajti oz. orientirati tako podnevi kot ponoči. Nato smo po skupinah dobili nalogo, da s pomočjo neme orientacijske karte poiščemo pet zastavic. Po koncu enourne odprave smo dobili okusno večerjo s sladico. Večer smo preživeli ob gledanju košarkarske tekme, istočasno pa smo se nekateri družili ob igranju miselnih in družabnih iger.

Naslednji dan so nas čakale zanimive delavnice. Na glasbeni delavnici smo spoznavali osnove tolkal ter z njimi tudi zaigrali. Športna delavnica je bila malo bolj utrujajoča, saj smo se pomerili na različnih poligonih. Sledil je odmor ter kosilo. Na žalost je kmalu sledil tudi odhod domov, ki se ga nihče ni veselil.

Med seboj smo se res povezali ter ustvarili veliko zabavnih in nepozabnih spominov.

Lučka Grobelšek Podkrajšek, Martina Kidrič, Sara V. Novak, 1. a

Dostopnost