Učna situacija v 3. c

V MOJEM POKLICU JE VELIKO TEHNOLOŠKIH POSTOPKOV

V sredo, 3. 4. 2019, je na Šolskem centru Rogaška Slatina potekala učna situacija za dijake 3. c oddelka. Dijaki smo bili razdeljeni v dve skupini. Prva skupina je začela v laboratoriju, kjer smo s pomočjo profesoric Anite Pihlar in Zdenke Petelinšek barvali leče. Postopek je bil dolgotrajen in natančen, saj smo morali biti pri potapljanju leč v barvo previdni tako glede časa potapljanja kot temperature vode. Na koncu smo preverili še fizikalne lastnosti pobarvanih leč.

V drugem delu situacije smo bili v praktični učilnici z učiteljicama praktičnega pouka. V prvem delu smo bili pri učiteljici Branki Kovačič, kjer smo polirali različne elemente v optiki. Polirali smo leče, okvirje in priponke. Postopek je bil zelo zanimiv, saj ga moramo opravljati na različnih polirnih napravah s pomočjo polirne paste. Nato smo se prestavili k učiteljici Andreji Novak, kjer smo opravljali različne merilne postopke, ki jih opravljamo v optiki. Ena izmed najbolj zanimivih je bila meritev napetosti leče v okvirju s pomočjo posebne naprave, ki pokaže, na kateri točki je leča v okvirju najbolj napeta. V učno situacijo pa je bila vključena tudi slovenščina, kjer smo obravnavali besedilno vrsto prestavitev postopka in opravljeno tudi pravilno zabeležili.

Učna situacija se mi je zdela zelo koristna in pomembna, saj smo delali stvari, ki nam bodo vsem prišle prav. Želel bi si še več takih učnih situacij.

Matej Miklavčič, 3. c

[Not a valid template]
Dostopnost