Učna situacija ‘V mojem poklicu je veliko tehnoloških postopkov’

Osrednji del učne situacije V mojem poklicu je veliko tehnoloških postopkov je za dijake 3. c in 3. d potekal v torek, 16. 5. 2023.

Dijaki 3. c razreda smo se razdelili v dve skupini. Prva skupina se je v laboratoriju pod vodstvom gospe Anite Pihlar in gospe Zdenke Petelinšek preizkusila v barvanju optičnih stekel, merjenju prepustnosti svetlobe ter UVA in UVB zaščite. V drugi delavnici pa smo pod vodstvom gospe Branke Kovačič izvajali popravila očal, kot so krajšanje priponk, menjava nosnikov, lepljenje acetatnih okvirjev ter poliranje kovinskih okvirjev, priponk in optičnega stekla.

Dijaki 3. d pa smo v  prvem delu poslušali predavanje gospoda Gorazda Zatlerja o tehnikah oblikovanja, ki smo jih praktično uporabili v drugem delu, kjer smo izdelovali barvne folije. Same izdelave smo se lotili po navodilih gospe Zinke Kobule Kamenšek, ki nam je v nadaljevanju predstavila tri vaje, ki smo jih izvedli.

Učna situacija nam je bila zelo všeč in pri delu smo uživali. Naše delo in rezultate pa predstavljamo s pomočjo fotografij.

Daša Bratuša, 3. c, in Katarina Šuhel, 3. d

Dostopnost