Unescov tabor v Pišecah: Igra

V tednu pred jesenskimi počitnicami sva se odpravila v majhno vas Pišece v Bizeljskem gričevju, kjer sva se udeležila že 19. UNESCO tabora Premikamo meje, tokratni je bil z naslovom IGRA. Na taboru je sodelovalo 19 šol iz Slovenije, Hrvaške in Srbije. Na taboru sva predstavljala našo šolo, kjer obiskujeva izobraževalna programa splošna gimnazija in tehnik steklarstva.

Ponedeljkovo dopoldne sva preživela pri pouku, popoldne pa sva se odpravila v Pišece. Najprej smo imeli uvodno predstavitev tabora, nato pa pogostitev s tradicionalnimi dobrotami, ki so jih prinesli iz udeleženih šol. Po pogostitvi smo odšli k svojim gostiteljem.

V torek sva najprej šla v jutranjo cono, kjer so nama razkazali Pišece. Kasneje sva se udeležila delavnice Lia media, kjer smo vsi udeleženci s svojimi telefoni posneli dogajanje po taboru in iz naših posnetkov naredili lastne kratke filme.

V sredo smo bili dopoldne prosti, saj smo imeli popoldne različne kmečke igre. Razdelili so nas v mešane skupine in nas poslali na različne tekme, npr. hojo s hoduljami, iskanje krompirja v senu, zabijanje žebljev itd.

V četrtek sva šla s novimi prijatelji v escape room, iz katerega je bilo precej težko uiti. Kasneje sva šla na športno delavnico Tee Ball. Na delavnici smo se naučili nov šport in se pri njem zelo zabavali.  

V petek je žal že sledilo slovo od naši gostiteljev in novih prijateljev. Zjutraj smo šli v šolo, kjer je bila zaključna prireditev. Na prireditvi je vsaka šola dobila spomin na tabor.

Na taboru sva se zelo zabavala. Preživela sva odličen teden in spoznala veliko novih prijateljev, s katerimi smo se družili ob večerih. Najini gostitelji so bili zelo gostoljubni in hvaležna sva jim za trud, ki so ga vložili, da bi se dobro počutila. Če bi se ponudila še kakšna možnost za ta tabor, bi jo takoj izkoristila.

David Ogrizek, 1. A, in Majdin Malanović, 1. D

Več o taboru lahko preberete na spletni strani OŠ Pišece (Klik!).

Dostopnost