Uspeh mladih raziskovalcev

V petek, 31. marca 2017, je na OŠ Miklavž na Dravskem polju potekalo regijsko srečanje mladih raziskovalcev Podravja. Na srečanju so se izjemno uspešno predstavili tudi dijaki naše šole, saj so za vse tri raziskovalne naloge, ki so jih pripravili, prejeli zlata priznanja in se z njimi uvrstili na državno tekmovanje.

Na srečanju so naši dijaki predstavili naslednje raziskovalne naloge:

  • nalogo s področja optike z naslovom ‘Gotova očala – da ali ne?‘ sta izdelala dijaka 2. letnika programa tehnik optik Katja Brilej in Jonatan Cencelj pod mentorstvom prosfesoric Branke Kovačič in Anite Pihlar,
  • nalogo s področja kozmetike z naslovom ‘Vpliv fenoksietanola na pH, viskoznost in na razvoj mikroorganizmov v formulaciji‘ so pripravili dijaki 3. letnika gimnazije Blaž Jančič, Vid Ogrizek in Lara Tepeš pod mentorstvom profesorja Borisa Pokorna,
  • z raziskovanjem na temo zgodovine pod naslovom ‘Pegaz in Donat‘ sta se ukvarjali dijakinji 3. letnika gimnazije Nika Aritč in Ana Marie Pečnik, mentorica Josipa Hrepevnik.

Dijakom in mentorjem za opravljeno delo in dosežek čestitamo in jim želimo uspešno predstavitev tudi na državnem srečanju mladih raziskovalcev!

Na fotografiji sta dijaka Katja Brilej in Jonatan Cencelj po razglasitvi.

Dostopnost