Uspehi naših športnikov v klubskih tekmovanjih

Z uvedbo športnega oddelka gimnazije se je na naši šoli povečalo število športnikov, ki se uspešno udejstvujejo v svojih klubih. V letošnjem šolskem letu so dosegli nekaj izjemnih uspehov. 

Zagotovo najodmevnejši uspeh so dosegle košarkarice Janine, ki so (drugič zaporedoma) postale prvakinje WABA U17 lige ter državne prvakinje U18, ekipo U16 pa zaključni turnir najboljše četverice še čaka. Uspehu deklet na mednarodni ravni so s sladkim presenečenjem za vse dijake športnih oddelkov čestitali tudi v aktivu športnih pedagogov.

Za Janino v različnih kategorijah igrajo naše dijakinje Neža Pobežin, Zara Blažun, Lina Jerković, Lana Kobilšek, Klara Lešnik, Ajda Šrimpf, Tjaša Turnšek, Vivien Blažun in Neca Viher.

Dijaki 1. bš in 2. bš s športnimi pedagogi ŠCRS

 
Konec marca pa so svojo sezono na drugem mestu v prvi slovenski futsal ligi – kategorija U17 zaključili člani Futsal kuba Dobovec. Člani te ekipe so tudi naši dijaki Luka Žerjav, Maj Ungar in Gal Herček. Fantje so v sezono vstopili kot favoriti, a žal tega niso uspeli povsem upravičiti. Sezono so končali s šestnajstimi zmagami in dvema porazoma in tako postali državni podprvaki.

Vsem iskreno čestitamo za dosežene uspehe, pa tudi za trud in energijo, ki ju vlagajo v šport ter v uspešno povezovanje športnih in šolskih aktivnosti!

 

Dostopnost