Za krepitev zdravega načina življenja

V sredo, 13. decembra 2023, smo se dijaki 2. letnikov udeležili kar dveh dogodkov. Najprej smo imeli krajše predavanje o gibanju in pravilnosti izvajanja vaj v fitnesu. Medicinska sestra in fizioterapevtka nam je razložila teoretične vsebine, nato je sledil praktični del. Razdelili smo se v pare in s pomočjo palice, ki se je morala dotikati glave, trtice in trupa, samostojno pod vodstvom medicinske sestre izvajali vaje pravilne drže. Bilo je zanimivo in poučno.

Sledil je kratek odmor in takoj za tem zelo zanimivo in poučno predavanje o stresu ter kako se lahko sprostimo s pomočjo različnih metod. Izvajalki delavnice Eva in Alja sta pripravili zanimivo predstavitev o dobrem počutju. S pomočjo učnih listov smo označili svoj življenjski cikel, se razdelili v skupine in tekmovali v pantomimi. Vsaka skupina je dobila temo, o kateri smo slišali na predavanju, in jo predstavila. Ob tem smo se zelo nasmejali. Sledil je še kratek kviz, na koncu pa smo bili nagrajeni tudi z manjšo nagrado.

Predavanji sta bili zanimivi in, kar je najpomembnejše, zagotovo nam bosta v pomoč pri izboljšanju zdravega načina življenja.

Anamari Lia Turk in Zara Blažun, 2.bš

Dostopnost