Zaključna prireditev 2017 – kdo so najboljši?

V torek, 20. junija 2017, smo na tradicionalni Zaključni prireditvi potegnili črto pod dogajanjem v šolskem letu 2016/2017. Voditelja Sara Kovačič in Blaž Jančič sta izpostavila ekipe in posameznike, ki so prispevali k svojemu in predvsem k ugledu šole, dosegali zavidljive rezultate na raznih tekmovanjih, skratka, poskrbeli za soustvarjanje še ene fantastične celoletne zgodbe.

Uvodu s šolsko himno v izvedbi pevcev šolskega banda in nagovoru ravnateljice, mag. Dubravke Berc Prah, je najprej sledila podelitev javnih pohval. Prejeli so jih (na fotografiji z leve): Živa Novak, Tita Šekoranja, Zala Vipotnik (v imenu ustvarjalcev muzikala Briljantina), Ela Tišma (v imenu ekipe debaterjev), Alja Poharc, Tjaša Recko (v imenu pevskega zbora), Viktorija Bosnar (v imenu voditeljev okroglih miz – ‘Tišlerjev’), Gašper Fendre, Valentina Kokovnik, Vid Flucher, Alja Križanec, Valentina Bek (v imenu ustvarjalcev šolskega spletnega časopisa Glažovna), Tara Vučković (v imenu kulinaričnega krožka), Katarina Fevžer, Lucijan Tramšek, Matjaž Gobec, Miha Brantuša in Eva Bezjak (v imenu šolskega radia).

zakljucna2017_javne-pohvale

Prejemniki javnih pohval

Mladi raziskovalci so pod vodstvom prizadevnih mentorjev v minulem šolskem letu izdelali 4 raziskovalne naloge. Tri med njimi so bile predstavljene na srečanju Mladih raziskovalcev Slovenije. Nalogi, ki so ju izdelali Ana Marie Pečnik in Nika Artič ter Jonatan Cencelj in Katja Brilej, sta bili nagrajeni z zlatim regijskim in bronastim državnim priznanjem. Raziskovalna naloga izpod rok Lare Tepeš, Vida Ogrizka in Blaža Jančiča pa se je po zlatem regijskem priznanju uvrstila med najboljših 6 raziskovalnih nalog s področja biologije v državi in bila nagrajena s srebrnim priznanjem.

zakljucna2017_raziskovalci

Mladi raziskovalci

Za uspeh je potrebno vložiti ogromno truda in časa. Tega se še kako zavedajo dobitniki srebrnih priznanj na tekmovanjih iz znanja na državni ravni: Simon Šipec (fizika, kemija, razvedrilna matematika), Lara Tepeš (raziskovalno delo), Andrej Belcer (kemija), Niki Kodrič (nemščina), Katja Stojnšek (matematika), Katja Brilej (Cankarjevo tekmovanje), Luka Tacer (matematika, kemija), Gašper Fendre (matematika, razvedrilna matematika), Neja Drevljak (nemščina), Vid Ogrizek (kemija, razvedrilna matematika, raziskovalno delo) in Blaž Jančič (raziskovalno delo).

zakljucna2017_srebrna-priznanja

Prejemniki srebrnih priznanj na državni ravni

Ob vseh šolskih in obšolskih obveznostih si je včasih težko predstavljati, da bi svoj preostali čas namenili še pripravam na osvajanje najvišjih mest na državnih tekmovanjih, kjer je zahtevano znanje na zelo visoki ravni. V sam vrh sta se uvrstila Andrej Belcer na državnem tekmovanju iz naravoslovja (7. mesto) in Luka Tacer na državnem tekmovanju iz logike (6. mesto). Prejela sta zlati priznanji.

zakljucna2017_zlata-priznanja

Dobitnika zlatih priznanj na državnih tekmovanjih

Maturantom, ki so vsa leta šolanja pripomogli k prepoznavnosti šole, zavzeto sodelovali pri interesnih dejavnostih in dosegli pomembne rezultate, je ranateljica podelila bronaste plakete Šolskega centra Rogaška Slatina. Prejeli so jih Nina But, Teja Boršić, Ana Erjavec, Lana Masnec, Jan Ogrizek, Tadej Jagodič, Kaja Kuraj, Lucija Polajžer, Ela Tišma, Aleksandra Kunstek, Nana Kamenšek in Lovro Lukić.

zakljucna2017_bronaste-plakete

Prejemniki bronastih plaket

Dijakom, ki so vsa 4 leta zaključili z odličnim uspehom, so razredničarke podelile srebrne plakete Šolskega centra Rogaška Slatina. To so Teja Boršić, Alja Poharc, Aleksandra Kunstek, Luka Tacer, Lucija Polajžer, Žan Slivnikar in Nana Kamenšek.

zakljucna2017_srebrne-plakete

Prejemniki srebrnih plaket

V zaključnem delu so bile podeljene še najvišje nagrade – razglašeni so bili najšportnik, najkulturnica in najdijak šole za šolsko leto 2016/2017.

S svojo ljubeznijo do športa, košarkarskim znanjem, osebnostjo in uspešnim prepletanjem športa s šolanjem si je naziv najšportnika v tem šolskem letu prislužil Niko Volarić.

Anja Prešern si je naziv najkulturnice šole prislužila s svojim plesnim znanjem in talentom, s katerima je popestrila mnoge šolske in občinske prireditve. Svoj največji dosežek je zagotovo dosegla pri obeh muzikalih (Mamma mia in Briljantina), ne le kot nastopajoča, temveč kot sooblikovalka plesnih  koreografij.

Dijak, ki je bil prisoten tako rekoč na vsakem področju ter dosegal zavidljive rezultate, je letošnji dobitnik zlate plakete za najdijaka – to je Luka Tacer!

zakljucna2017_najvisje-nagrade

Najdijak Luka Tacer, ravnateljica mag. Dubravka Berc Prah, najšportnik Niko Volarić in najkulturnica Anja Prešern.

Obrazložitev nagrade najdijak za šolsko leto 2016/2017:

Kmalu po prihodu na Šolski center Rogaška Slatina je Luka Tacer pokazal svoj velik talent na področju naravoslovja in geografije, kjer se je udeležil številnih tekmovanj na šolskem, regijskem, državnem in meddržavnem nivoju. V vseh štirih letih je na teh področjih dosegel 6 zlatih, 11 srebrnih in skupaj 25 bronastih priznanj. Izjemen uspeh na področju tekmovanj iz znanja je imel v šolskem letu 2015/16, ko se je uvrstil na mednarodno balkansko olimpijado iz geografije, kjer je v državni ekipi zastopal Slovenijo. V tem istem letu je sodeloval tudi pri izdelavi raziskovalne naloge na področju fizike, kjer je kot del ekipe dosegel zlato priznanje na regijskem srečanju mladih raziskovalcev. Kmalu pa je pokazal, da ni talentiran samo za naravoslovje in tekmovanja, temveč tudi na ostalih področjih. Tako je tri leta sodeloval pri pevskem zboru. Zelo uspešno je vodil tri okrogle mize, med njimi eno samostojno, v projektu Kako preprosto je reči: Ne vem. Največjo prepoznavnost je zagotovo dosegel v tem šolskem letu kot glavni igralec v muzikalu Briljantina. Sodeloval je v obeh muzikalih, v Mamma Mii je spoznaval prizorišče, v Briljantini pa zablestel kot glavni igralec. Svojo resnost in vnemo je pokazal že na avdiciji, saj se je temeljito pripravil in ni bilo dvoma, da bo najbolj odgovorno sprejel to vlogo. Prisostvoval je na vseh vajah in na njih aktivno sodeloval tudi s predlogi, kako izboljšati svoj lik. Ves čas je ohranjal svojo preprostost, delavnost in spoštljivost do mentoric. Kljub številnim obveznostim je bil vsa štiri leta zelo uspešen tudi pri šolskem delu, kar se odraža v odličnem uspehu vsa leta šolanja. Odlikujejo ga  jasno začrtani cilji, razvita odgovornost, želja po uspehu, veliko delovne vneme in sposobnost organiziranja svojega časa, zato ni dvoma, da si naziv naj dijak šole vsekakor zasluži.

Ob koncu je spregovorila še predsednica Dijaške skupnosti ŠCRS Nuša Bezjak. Skozi celotno prireditev so se podelitve prepletale s simpatičnimi in hudomušnimi predstavitvami razredov ter glasbenimi točkami v izvedbi šolskega banda ter pevk Zale Vipotnik in Katje Zgojznik ob spremljavi kitarista Luke Turka. Za odrsko sceno in diaprojekcijo je poskrbela ga. Helena Topolovec, za kordinacijo celotne prireditve, vse priprave in izvedbo večera pa je poskrbela ga. Milena Ogrizek.

Vabljeni k ogledu fotografij v galeriji.

Dostopnost