Zala Vipotnik je zmagovalka debatnega turnirja!

Debaterji naše šole smo se zopet udeležili tekmovanja v sklopu državnega debatnega turnirja, tokrat na II. gimnaziji v Mariboru, kamor je šla tokrat le ena ekipa. Sestavljali smo jo Zala Vipotnik, Lori Šramel Čebular in Jaka Turk.

Šlo je za nekoliko drugačen turnir, kot običajno. Vse tri debate so namreč potekale na impromptu način, ne le ena, kot je to na večini turnirjev. Tako smo za vse tri debatne trditve izvedeli uro prej, se pripravili in se pomerili proti drugim ekipam. Trditve, na katere smo debatirali, so se navezovale na medvrstniško nasilje in poročanje učiteljem, Nobelovo nagrado Boba Dylana ter možnost ugovora vesti pri opravljanju vojaške dolžnosti. Glede na rezultate lahko trdimo, da nam tudi impromptu ni povzročal večjih težav, saj smo se zopet izkazali.

Najbolje sem se odrezala Zala Vipotnik, saj sem kar nekoliko presenetljivo med vsemi govorci na slovenskem delu turnirja zavzela prvo mesto in s tem nadaljevala tradicijo, da Šolski center Rogaška Slatina kljub neizkušenosti v debatnih tekmovanjih odločno konkurira prav vsem nasprotnikom. Na lestvici posameznih govorcev je bila odlična tudi Lori Šramel Čebular, ki se je uvrstila med prvih 20 govorcev.

Naslednji turnir bo potekal v Kranju 28. januarja 2017, do takrat pa nas lahko spremljate na spletnih portalih prvega programa Radia Slovenija, kjer bomo 25. januarja tudi gostje v oddaji v živo v sklopu projekta Gymnasium.eu.

Zala Vipotnik

Dostopnost