Zmaga košarkarjev v državnem četrtfinalu!

Skoraj dve leti sta minili, odkar so košarkarji naše šole odigrali zadnjo tekmo v državnem srednješolskem tekmovanju. Končno so spet stopili na tekmovalni parket – in to zelo uspešno!

V torek, 1. 2. 2022, je na Srednji šoli Slovenska Bistrica potekal turnir četrtfinala državnega prvenstva v košarki za dijake. Med seboj so se pomerili naši dijaki, dijaki iz SŠ Slovenska Bistrica in dijaki s I. gimnazije Maribor. Barve naše šole so pod taktirko Zore Tabak zastopali že dobro znani in uigrani dijaki, ki so v prvi tekmi premagali ekipo I. gimnazije z rezultatom 74 : 50. Fantje so si prednost priigrali že na začetku tekme in jo odločno ohranili vse do konca. Drugo tekmo so odigrali z ekipo iz Slovenske Bistrice. Že v prvih nekaj minutah se je pokazalo, kdo bo vodil igro. Naši dijaki so hitro prišli do visoke prednosti (17 : 0) in tako dokazali, da si zaslužijo mesto na naslednji ravni tekmovanja. Tekmo so dobili z rezultatom 58 : 22.

Za ekipo ŠCRS so igrali Staš Sivka, Patrik Kavkler, Žan Fistrić, Marko Češnjaj, Andraž Švigelj, Luka Mijačinović in Matic Tacer.

Zmaga nad obema ekipama je zagotovo lepa popotnica pred polfinalom, ki fante čaka že kmalu. Čestitamo našim igralcem, ki so zopet pokazali veliko mero borbenosti in predanosti.

Ana Zorin, 4. a

Foto: Ana Zorin in SŠ Slovenska Bistrica

Dostopnost