Dijaki 2. c na PUD-u

Pred zaključkom šolskega leta je za dijake 2. letnika v programu tehnik optik potekalo 14-dnevno praktično usposabljanje z delom (PUD). Za dijake 3. letnika PUD izvedemo v januarju (4 tedni), za dijake 4. letnika pa v mesecu septembru (2 tedna).

PUD je v prvi vrsti namenjen temu, da se dijaki spoznajo z delodajalci in s sistemom dela neposredno na delovnem mestu. Najpomembnejši segment PUD-a je živa komunikacija s strankami, saj gre za veščino, ki je dijaki ne morejo razvijati v šolskih delavnicah za praktični pouk. Zato je povratna informacija delodajalcev o tem, kako se dijaki znajdejo na delovnem mestu in kaj se tam naučijo, za nas izredno dragocena.

Naše dijake so v šol. letu 2016/17 na PUD sprejeli: ART optika, optike Clarus, Ptuj, optike Sentina, optika Kuhar Ptuj, Salobir Levec, Geba Ljubljana, optika Oftalmos Rogaška Slatina, optika Krhlikar Martin, Ljubljana, optika Rene Pirc Ptuj, optika Ela Ptuj, optika Ibis Črniče, optika Alfa plus Ptuj, optika Mali Miha Medvode, optika Arena Maribor, Daanti Ljubljana, optika Pelikan Poljčane, optika Smole Nataša Celje, optika Javornik Slovenske Konjice, očna optika Miro Pregrada, optika Jure Slovenj Gradec, Ritm Brežice, optika Tom Mohorčič Sežana, Optris optika in okulistika Šentjernej, Meček Cerknica, optika Šuc Maribor, OA Domžale, optika Rožič Celje, optika 24 Maribor, Očesna ambulanta Naklo, optika Auer Ruše, optika Prizma Krapina, MGV91 Vir, optika Tomaž Cirman Trebnje, optika Irman Žalec.

Vsem delodajalcem in mentorjem se v imenu šole in v svojem osebnem imenu iskreno zahvaljujem za korektno sodelovanje in veliko mero pedagoškega občutka, ki ga vnašajo v delo z našimi dijaki.

Branka Kovačič, organizatorica PUD-a na ŠCRS

Vabljeni k ogledu fotografij v galeriji.

Dostopnost