PUD na Dunaju (posodobljeno 21. 1.)

V ponedeljek, 15. januarja 2018, je 5 dijakov 3. letnika programa tehnik optih začelo s praktičnim usposabljanjem na Dunaju. Tja so tudi letos odpotovali v okviru programa Erasmus+. Po prvem dnevu so o vtisih zapisali:

“Prvi dan prakse pri naših delodajalcih je za nami. V jutranjih urah smo se podali vsak na svoj naslov. Srečanje z našimi šefi in zaposlenimi v optikah je bilo zelo prijetno. Vsa živčnost je hitro izpuhtela in kar padli smo v proces dela. Dobili smo tudi domačo nalogo, ki je daleč od tega, da bi bila lahka. Vendar nas nič ne preseneti, saj smo optiki ŠCRS, kajne?”

Dodano 21. 1. 2018:

Teden se je začel precej razburljivo, saj smo spoznavali novo okolje, novo delovno mesto, delodajalce ter sistem vsakdana. Skozi teden smo spoznali veliko novih stvari, kot so delovni postopki, sistem dela s strankami in delovnimi stroji ter mnogo drugega. Tudi tuji jezik nemščina nam ni več takšen izziv, kot na začetku. Lovili smo se tudi s sistemom javnega prevoza, vendar smo ga do konca tedna le vsi osvojili. Konec tedna pa smo si popestrili z drsanjem v mestnem parku, ogledom mesta in šopingom.

Več sledi …

Vabljeni k ogledu fotografij v galeriji.

Dostopnost