Srebro za mlade raziskovalce!

V ponedeljek, 15. maja 2017, je v Murski Soboti potekalo državno tekmovanje mladih raziskovalcev. V zaključni del tekmovanja se je uvrstila tudi naloga s področja kozmetike, ki so jo izdelali dijaki naše šole Blaž Jančič, Vid Ogrizek in Lara Tepeš pod mentorstvom profesorja Borisa Pokorna. Svoje delo so uspešno predstavili pred tričlansko komisijo in osvojili srebrno priznanje!

Tema je zahtevala veliko strokovnega znanja s področja kemije in biologije. Dijakom so bili v veliko pomoč pri raziskovanju v Kozmetiki Afrodita, kjer so jim nudili opremo in strokovno pomoč. Za vso pomoč in nasvete se raziskovalci iskreno zahvaljujejo predvsem direktorju podjetja, g. Iztoku Zorinu, vodji razvoja, ge. Martini Maleković, in mikrobiologinji, ge. Bernardi Guzej.

Nalogi s področja optike in zgodovine, ki sta se prav tako uvrstili na državno tekmovanje, sta osvojili bronasto priznanje.

Vsem mladim raziskovalcem in mentorjem iskrene čestitke!

raziskovalci3

Blaž, Lara in Vid med predstavitvijo raziskovalne naloge na državnem srečanju mladih raziskovalcev

raziskovalci1

Na fotografiji z leve: mentor raziskovalcev g. Boris Pokorn, mikrobiologinja v Kozmetiki Afrodita ga. Bernarda Guzej, raziskovalci Vid Ogrizek, Lara Tepeš in Blaž Jančič ter vodja razvoja v Kozmetiki Afrodita ga. Martina Malekovič.

 

 

Dostopnost